Löv is in the air

Mamma och jag har ikväll bölat ikapp till Så som i himmelen.
Mamma vann, men jösses vad vi grät, jag förstår inte.

Det här har varit bland mina bästa lördagar på länge (förutom ångesten från igår). Linn drog med mig & Mårten ut på en fotorunda, till hennes projekt. Temat var kärlek, och sånt gillar vi ju ^^
Min kamera var inte uppe så mycket, eftersom jag mest var modell.. Men här kommer ett smakprov av vad som kommer sen när jag fått Linns bilder! :)




Love

Haha, bildserien blev inte den bästa. Men det är iallafall Mårten med hjärt(stjärt)ballongerna! :)

TOBIAS


Tack för att du kom in i mitt liv, och tack för att du är en sån bra vän och alltid ställer upp!

jag lovar och svär, om världen går under ska jag vara där. om ditt liv går i bitar och faller isär, så ska jag finnas där, vart du än är.

Fotorunda

Efter skolan träffa jag Linn idag :)
Och som vanligt blev det en fotorunda, idag i det riktigt gråa och ruggiga vinter(?) vädret. Tror jag skyller på vädret och kylan på att hälften av bilderna blev oskarpa.. Skärpning Kajsa!


Linn är lika söt som vanligt :)


Skvallertorget i svartvitt.




Strömmen


Sen tog kamerabatteriet slut.. Morr.

Så nu har jag suttit och redigerat bilder istället för att plugga.. Jag måste bli bättre på att inte skjuta upp allt hela tiden. Det får ingå i mitt nya liv.

Nytt år - nytt liv!


Tobbe & jag började våra nya liv igår.
Jojo, vi köpte nämligen träningskort. Och även lite nya träningskläder. Inte dumt inte! Sen har vi även börjat äta nyttigt. Så nu sitter jag faktiskt med min kalender och planerar min träning. För när jag väl börjar - då börjar jag på riktigt!

Changeling

Upptäckte att jag inte uppdaterat på ett par dar.
Har helt enkelt inte haft tid, eftersom jag är en upptagen person!


I tisdags tog Tobbe med mig på bio :D Såg Changeling och även om det var en deprimerande och djup film, så var den riktigt bra! Måste nog säga en av de bästa jag sett... Satt som fastklistrad i biostolen. Angelina Jolie gör faktiskt, som alla säger, rollen riktigt riktigt bra.

Rubrik


Kom nyss hem från stan där jag varit med Tobbe & Linnéa sen vi sluta, dvs. halv 2.
Skippa sista lektionen.. Inte bra, men det blev så. Hitta ett par jeans på rean iallafall, så jag är nöjd :) O nu är jag hemma och lyssnar på musik och måste fixa massa grejer tills jag & Tobbe ska på bio ikväll :) Nu hade jag tänkt att göra klart psykologiuppgiften som skulle varit klar för hur länge sen som helst.. Sen ska jag helst börja skriva en krönika och så ska jag duscha däremellan också. Men har ju några timmar på mig, så nåt hinner jag ju iallafall :)

Tretton trappor opp

Du sa realism,
när jag föll och flög på samma gång.
Jag sov i fantasi och skrev en sång,
och Du stod suckande och iakttog min dans
för något som egentligen inte fanns.

Jag skrek poesi
och du stod kvar på jorden och såg på.
Du log, och jag försökte nog förstå,
men jag stod fångad i min drömda sagovärld
och flängde runt i fnoskig flärd.

Och nu så står jag vilsen här bland brända skepp
och körda lopp.
Bland molnen finns det hopp,
men på jorden står min kropp.
Och min kärlek finns minst tretton trappor opp,
i min drömda sagovärld.

Du sa "Altruism",
ett svårt ord som jag inte kände till.
I min värld får jag göra som jag vill.
Så jag gick fram och sa "Du, dig vill jag ha"
Jag fick en kram och allt var bra.

Så jag skrek "Romantik!",
du var nykter nog att säga "Kom,
kom jag har någonting vi måste prata om"
och nykter utav vin och full av längtan är det lätt
att säga fel och tänka rätt

Nu går mina tankar till en prins
och till en sagofe
som sitter på kafé,
vid en blomstrande spaljé,
och bara blandar ut sin tid med lite te
i min drömda sagovärld.

Du sa "Kom tillbaks
när du tappat dina vingar och kan gå".
Själv hade jag ingenting att föreslå,
så du klippte mina vingar och min himmel rasa' ner
och allt blev mörkt och inget mer.

Och jag darrade av skräck,
när Du sa "Välkommen till Verklighetens land!"
Här hostar vi i sot och svett och sand.
Här kan vi leva som dom vänner som vi är,
bland alla andra som är här

Men mina vingar växer ut igen när vinden
stör ditt mörka hår,
och jag tror nog du förstår
när jag far upp dit ingen når,
och när jag vinkar ner till jorden där du står.


Lars Winnerbäck <3

Skolan är inte min grej

Började med en brakstart efter praktiken.
Med att vara i skolan hela 9 timmar! Fan va kul..Skolan är verkligen inte min grej. Men ett halvår kvar, så nu ger vi järnet! Tur att jag har Tobbe som lättar upp stämningen :)

Nu när jag kom hem åt jag lite tacos från helgen och nu ska jag se på Brottplats USA (jag vet, jag är en tönt ^^) innan jag börjar med pluggandet. Blä.

17 veckor kvar till balen! Måste visst börja planera lite..

Att få vakna upp med världens bästa morfar


För att med morfar känner man sig oslagbar och vacker, så som jag känner när det första jag ser på morgonen är den här bilden på oss. Den är säkert 10 år, men morfar har inte förändrats ett dyft. Sen har jag en av mormors favorittröjor på mig där..

På bättringsväg

Nu har jag slängt av mig pyjamaströjan, dragit upp rullgardinen, tagit mig en dusch och fixat mig.
Så nu är jag som en ny person! Har legat i sängen hela, hela dagen och bara surat över att jag måste till skolan imorgon, hur jag än mår. Och att jag inte kunde träna idag på grund utav halsen. Men sen vet jag inte vad som hände, men nåt hände iallafall.

Så nu håller jag på och laddar min ipod med massa musik och hitta den här underbara låten av Ebba Grön. Lyssna mycket på den för några år sen och det har betytt väldigt mycket för mig.



Men snart åker datorn bort, för då ska jag sätta mig ner och plugga en stund. Så det så!

Söndagssjuk


Mitt tangentbord är lite utnött...

Känner mig krasslig idag.
Har nog aldrig haft så ont i halsen, förrutom när jag hade körtelfeber. För det känns lite som samma grej. Mamma och pappa är hos kompisar, men jag orka inte följa med även om jag så gärna ville. Så jag ligger i sängen och kollar på Breakfast club - den gamla godingen. Har lite panik över att jag måste till skolan imorgon, hur jag än mår.

Igår var iallafall Tobbe här på tacos och film :) Trevligt att ta det lugnt för en gångs skull.

Norsk maskerad

Jag känner mig lite krasslig idag.
Halsen krånglar, som vanligt och just nu vill jag inget annat än att få bort dom där jävla mandlarna som ständigt är svullna. Man kanske skulle ta och kontakta vårdcentralen?

Igår blev det norsk maskerad, det var trevligt och bjöds på både det ena och det andra ^^

På onsdag flyttar han, Anton, till norge.. Sorgligt men sant!

Just nu ligger jag i sängen och kollar på Nickelodeon samtidigt som jag faktiskt lyssnar på Jason Mraz. Måste säga att hans skiva är riktigt bra, avkopplande. Förstår inte bara att dom ska spela hans I'm yours på radio fortfarande..
Dagen kommer fortsätta lugn och kvällen också. Ska försöka städa undan och sen få hit Tobbe på lite tacos, eftersom jag fick med mig massa tacos hem från praktiken :) 1,5 kg köttfärs, 2 påsar med tortillachips, en stoor burk med creme fraise, ännu mera tacochips.. och allt annat som hör till! (förrutom Tequilan, men jag vet inte om mamma är lite g på det ikväll för hon kom nyss hem med ett 6-pach corona;))

Jonathan 20!



Grattis Jonte! :)

Hjärter dam vänder blad.


Misslyckad bild, men tycker ändå om den på något sätt :)

Efter att ha kommit hem från praktiken och efter att ha varit en sväng hos Simone & Jonte,

hade jag en väldigt stor lust att sätta mig ner och göra alla dessa arbeten som jag inte gjort till skolan. Sen sätter jag mig ner med min kopp te och pepparkakor, kollar det "vanliga" (facebook, bilddagboken, bloggar..) och tappar stinget helt. Men nu kanske det börjar komma tillbaka, men just då kom föräldrarna hem. Då kan man ju hälsa hem (jag har ingen humor, jag vet) med allt pluggande. Men sen kan jag ju faktiskt börja och fortsätta i helgen. Jag borde börja med att dela upp pluggandet, om jag börjar så måste det bli klart (bara för att jag är ute sista sekund, men ändå..)

Sanningar x7

Har visst fått en förfrågan om ett inlägg där man får veta mer om mig.
Men jag är så dålig på att bara rabbla vem jag är (därför jag aldrig får ihop något CV.) Så jag tänkte köra på 7 sanningar som jag vet vissa bloggare har haft, så här kommer mina 7 hemligaste sanningar ;)



1. Jag älskar att sitta och kolla på moln.
Jag kan få ut olika figurer, djur, människor.. Allt. När jag sen pekar på ett moln till någon och säger "titta, ser du den där söta isbjörnen där?!" Så kollar personen på mig som om jag vore dum i huvuet, haha. Livlig fantasi kanske?

2. Jag ser inte mina föräldrar som några förebilder.
Jag ser dom mest som att "jag vill inte bli som dom." Jag kanske är onormal som tänker så, eftersom ens föräldrar betyder så mycket. Men ändå så har jag den känslan och det är nog olika saker som får den känslan att komma.

3. Jag är grymt fascinerad av djur.
Jag skulle kunna sitta och kollar på min katt hur länge som helst (om jag inte hade så svårt att sitta still). Men det djuret som fascinerar mig mest är ändå hajen och en av mina stora drömmar är att få simma med dom.

4. Fast ett djur lockar mig inte lika mycket.
Jag har rått/musfobi. Även fast jag på något sett blir fascinerad utav dom också, så blir jag knäsvag när jag ser en liten, liten mus.

5. Jag har en liten förskärlek till asiater/japaner.
Speciellt i filmer så har jag riktigt roligt åt dom, men på ett bra sätt. Sen att min förra chef på Kolmården var en asiat, har gjort att jag fått ett bra intryck av dom.

6. Jag kan ibland tro att jag är utvecklingsstörd.
Har faktiskt tänkt seriöst på den tanken. Jag är ganska dålig på att prata (även när jag verkligen försöker viker sig tungan och det blir bara blää) och hur mycket jag än försöker i skolan så får jag max VG. Jag känner mig ofta är mindre allmänbildad än mina jämnåriga, vilket tar på självförtroendet endel.

7. Jag har lätt för att minnas ansikten.
Helst ska jag ha sett personen minst 2 gånger för att kunna sätta in personen på stället jag sett den vid. Fast ibland kan det vara lite jobbigt att känna igen var och varannan person, när personen inte har den blekaste om vem jag är.

(ja, fantasin dog på slutet, haha.)


Om svaret på hur jobbet som grindvakt är kan jag säga att man sitter i en stuga 8 timmar och trycker på knappar. Själv tycker jag att det är en "bra start" på sin jobbkarriär, för jag har faktiskt lärt mig väldigt mycket under dom 2 åren som jag varit grindvakt och det är jag själv förvånad över. Det finns 3 grindvaktsstugor som man varierar att sitta på under dagen. Lönen tycker jag själv är ganska låg. När jag börja var jag 16 och fick runt 60 kr i timmen. När jag blev 17 blev det runt 70 och 18 runt 80 kronor. När man söker går man in på Kolmårdens hemsida och där finns frågor som man ska besvara. Och svara så ärligt som möjligt, det vinner man längst på. 

När allt går neråt



Det sista jag fick höra idag innan jag gick hem från praktiken var att jag jobba för sakta.
"Har du inte gjort klart den där vagnen?! Du börja ju med den efter lunch! Här är det två vagnar i timmen som gäller"
Jag har varit lite rädd för hon som sa det, för hon verkar vara en sån som tror att hon vet allt och att alla har respekt för henne. Jag har inget emot att få kritik, men när all min motivation till hela praktiken har rasat så var det inte kul att höra det där och det sitter i än. Jag har jobbat sammanlagt 7 dagar, vad förväntar dom sig egentligen? Sen har dom visst olika uppfattningar.. Första dagen var jag med en som sa att jag inte skulle ha någon bråtska, att inte känna stress för att det är viktigare att det blev rätt. Men det är väl bara att köra på, tre vagnar i timmen var det va?

CV

På praktiken känns allt ganska så hopplöst för tillfället.
Har kommit fram till att det inte kommer ge mer än erfarenhet. Och det är inte fy skam, men det känns ändå ganska.. ganska hopplöst.  Men jag ska snacka med bossen i slutet av veckan och säga att jag är intresserad. Om inte annat kan man ju få använda honom som referent. Så nu ska jag börja skiva CV! Inte lätt.. Har fått ett häfte av pappa med olika exempel som kan vara väldigt användbara. När man väl fått ihop något vettigt så är det bara att söka, söka, söka.


Jag köpte en ny tröja igår, en riktig myströja. Jag är nöjd :)

Jag träffa förresten min lekisfröken idag. Har inte sett honom på 10 år tror jag, och han verka känna igen mig! Så det var verkligen skitkul. Men så mycket har jag förändrats under dom åren att han kände igen mig...

Då & nu

Jag ville kolla lite hur jag kände för ungefär ett år sen, i min förra blogg. Då hitta jag det här inlägget:

2008!!
Nytt år, nya möjligheter, nya chanser och nya misstag. När det blir ett nytt år, känns de lite som att varje år får man en ny chans. Man kan sopa bort allt från förra året, mest det dåliga då. Man får liksom en nystart på det hela. 2008 kommer vara ett år som jag tror, är fullt av olika händelser. Man fyller 18, körkort, krogen... Man har klarat av 2an och har bara ett år kvar innan man tar studenten. Men det är saker som man vet kommer att hända, sen vet man ju inte vad för några överraskningar som händer.

2008 är ett år som jag ska försöka att ta hand mer om mig själv. Inte sitta lika mycket vid datorn, utan försöka göra vettigare saker. För det är nåt som jag har haft problem med ett tag och det känns som om man är databeroende. Men nu har jag som ett av mina nyårslöften att jag ska springa höstmilen, så förhoppningsvis kan jag ägna min tid åt att träna när de blir lite varmare ute. Ett annat av min nyårslöften är att gå ut 2an med minst ett MVG, vilket gör att jag ska försöka ägna min tid åt skolan lite mer. Just nu har jag ett omprov i historia som jag ska klara av första veckan i skolan. Har tillomed drömt mardrömmar om de :P Men om jag verkligen försöker och anstränger mig, så ska jag nog allt klara av de också. Eftersom, jag klara faktiskt av franskan :)

2007 är ett år som man inte hunnit med alls. Vart fan tog de året vägen? Det kändes som bara för nån månad sen som man var på fest och fira nyår 2006/2007. Men om man tänker efter har man hunnit med så himla mycket och man har gjort saker som man aldrig tidigare gjort. Jag fick ett jobb, som har betytt väldigt mycket. Trodde aldrig att de skulle kännas så att börja jobba. Men mycket berodde på att folket där var helt underbart, det känns som jag har fått vänner för livet och som jag verkligen kan lita på. Första gången man träffa dom var det som man känt dom hur länge som helst. Helt underbart och det är nåt som jag aldrig kommer glömma. Nåt som inte är lika bra med 2007 är att jag blivit sårad för många gånger. Jag har låtit mig själv bli sårad över nån som jag inte är värd överhuvetaget. Även av kompisar har jag blivit sviken och sårad, vilket tog ganska hårt. Men nu ska jag gå vidare med ett nytt år och försöka för allt i världen att glömma det dåliga som hände 2007 och minnas alla bra stunder! :)

Ha ett gott nytt år alla :) <3


Jag måste säga att jag är nöjd med 2008. Jag klara av alla nyårslöften, utom ett och det var höstmilen. Men datorn klarar jag mig så bra utan och jag har börjat att verkligen älska mig själv. Jag kommer ihåg känslan jag hade när jag skrev det där och den har förändrats. Det känns så bra att jag känner själv att jag har utvecklats, att jag har utvecklats till den som jag vill vara. Jag är väldans lycklig med det livet som jag lever.

Resultat

Här kommer resultatet på min lilla fotorunda imorse :)









Ramarna blev lite olika, men höll på och testa lite. Är mest nöjd med 1 & 2 tror jag allt :)

Inspiration


Den här bilden hitta jag på Linns blogg efter en fotorunda som vi hade i oktober. Har aldrig sett den förut (jag kanske ser ut som en fotograf trots allt? haha), men den gav mig inspiration till att fota. Så nu ska jag ut i kylan den här bakisdagen och se om jag hittar något! :)

Bilar, bilar, bilar...

Idag vakna jag halv 8 och trodde jag försovit mig.
Men icke då, det är ju faktiskt lördag konstigt nog. Så den här lördagen har bestått av att provköra bilar. Det är som mamma säger, det är ett helt projekt att välja ut en ny bil. Jag fastna för en peugeot 308 med glastak. Så det så. Även om mamma tar en annan bil, så kommer hon få höra om den där peugoten länge, länge.. Vi höll på hela dagen, från halv 11-11 till klockan halv 4. Utan mat! Snacka om att jag var grinig på slutet.

Men nu har jag fått mat och är proppmätt. Tur att det är ett tag var tills festandet börjar så maten kan lägga sig lite ;)

Lämna mig ifred! Jag vill inte ha en lögnare som dig i mitt liv.

Not my day!

Det är inte ofta jag är sur/irriterad/arg..
Men när jag är det så är jag allt, på samma gång. Som nu. Just nu känner jag bara - JAG BRYR MIG INTE. Jag bryr mig inte om ett skit känns det som. En riktig jävla tråkig känsla. Jag har haft skitkul på praktiken idag, verkligen. Bortsätt från alla tanter som ska klaga så jävla dant. Ica håller på och bygger om och bygger ut, och så kommer det fram en kärring som säger "vad rörigt ni har det, (det menar du inte! har vi inte märkt.. eh.)man hittar ju ingenting." Då svarar man trevligt, "vad är det som du inte hittar då?" "nej ingenting, jag ville bara säga det " Ja, men tack så mycket ska du ha tant för att du upplyser oss om det. Handla nån annan stans om det ska vara så!! Men annars så är det bra, haha. Men det bästa med idag var när några på praktiken beskrev mig som självsäker och självstädig. Plus att jag ser ut som en fotograf. Hur man nu ser ut som en sån?
Tobbe fick jobb på sin praktikplats idag.. Han har varit där sammanlagt 7 dagar! Då blev jag lite kapput. Eller ganska mycket. Nu har människan 3 jobb! Snacka med en som jobbar på Ica och han sa att det var som att vinna på lotto.. Men om han har tur i "spel", kanske jag har tur i kärlek? (när nu den turen kommer.. man vet aldrig vad en praktikplats kan ge, haha)

Nej, nu ska jag fortsätta tröstäta mina pepparkakor och dricka julmust.

I'm back

Jag är tillbaka, men kanske bara för stunden.
Bloggtorka tror jag det kallas. Har varken haft tid, lust eller ork.
Just nu är det bara jag, jag, jag som gäller. Och mina allra närmaste, alltid.

I söndags fick jag en väldigt glad överraskning när Stina & lillebror Olle kom hit en sväng. Fan va tiden går fort, jag kommer ihåg när Olle gick på dagis och nu går han i nian. Själv tar man ju studenten snart.. Fick fakturan på studentmössan idag. Men iallafall, vet inte hur länge sen det var som jag träffa dom. Stina är som en stjärna, man ser henne inte alltid men man vet att hon finns där. Och det är en sån stor trygghet och glädje.

I måndags börja jag min praktik på Ica. Inte fan visste jag att man fick sån motion av att jobba där. Helt sjukt! Vaddå gym liksom? Idag var det min tredje dag och det blir bara bättre och bättre. Även fast mina händer är sönderrivna av all plastdragning och kartongryckning, så tycker jag faktiskt det är skitkul och jag trivs verkligen. Sen är man ju "bara en praktikant" i vissas ögon, men det är sånt man får leva med. Alla har väl varit ny nån gång?

Igår träffade jag världens bästa Tobbe. Idag också förresten, när han plötsligt dök upp på Ica. Men igår var båda var lika trötta efter att ha jobbat 8-17, men vi tog oss till Världens för att äta lite och snacka av oss. Saknat saknat! Nu är det helgen som gäller ;)

Just nu sitter jag och äter gamla pepparkakor. Hitta en burk från Kulturkvällen, haha. Goda än. Ska ha en "dokumentär-kväll." Börjar redan 18.30 (eller var det 19.30?), då jag ska se om en dykare som har hajskräck. Sen är det en om Cornelis och en om Winnerbäck. Myspys.

Stål-Berra!


Medan vi var borta och hade det superhärligt i Australien, så var katten och hade det piss på ett pensionat. Jag var väldigt tveksam, men mamma ville inte bara lämna honom vind för våg här hemma. Så när vi kom och hämta honom var han skitit och hade inget fett alls på kroppen, han som annars jämt är så ren av sig. Han är som ett benrangel, men nu luktar han inte så mycket längre och börjar bli mer allert. Min guldklimp! Hur kommer jag klara mig utan dig när den dagen kommer?

Söndag

Jag mår som jag förtjänar idag.
Men fan vilken rolig kväll det blev igår :D Vid halv 6 la jag mig i sängen för att "vila lite". Jag somna och sov till halv 9. Haha, så det blev att fixa sig lite för att sen dra till Matilda en stund för att senare dra vidare till Thosslo. Efter 2 glas vin var jag på g och vi begav oss till hugo. Jävlar va roligt det var, synd att kvällen gick så fort bara.. Men det kommer ju fler helger!


Under i princip hela Australien-resan hade pappa & jag en diskution om vad The hellacopters heter. Jag sa att dom hette The hellicopters och pappa sa The hellicoptars. Det var nog ganska bra att ingen av oss hade rätt, haha. Låten är enligt mitt tycke grymt bra!

Dagen är inget planerat än så länge, skicka sms till arbetsnarkomanen Tobbe för ett tag sen och undra om vi skulle fika. Så får se om han har någon tid övers till mig.

Har lagt upp Australienbilder nu!

http://kaischaa.bilddagboken.se

Yeey!


Ikväll får jag äntligen träffa folket igen! Saknat ju..
Bilder är förresten väldigt älskvärd. Klockren!

Helt underbart.

Okej, nu har jag varit borta i nästan 3 veckor och det verkar inte ha hänt ett smack!
Jag är besviken. Men det är nog bara för att vi har varit med om så jävla mycket, som man tycker att det är ganska så dött här hemma. Fast tiden har gått så himla fort så det är orättvist och det är med både skratt och gråt som man sitter här hemma och fryser fötterna av sig. Ska nog lägga in bilderna i datorn snart, så jag kan ta del av alla äventyr. Funderar tillomed på att dissa Blondinbella i Let's dance för att kolla bilder..

RSS 2.0