Jag känner mig viktig, så viktig att jag fått en magutredning

Idag var jag äntligen hos läkaren för att kolla magen. Hon tog det väldigt seriöst och starta en utredning. Utredning? Magutredning.. Hihi. Hon kunde iallafall inte fastställa något, snacka om massa olika saker. Men fick ta stick i armen och sen ska jag börja äta några tabletter. Får svar från blodproverna nästa vecka, så får vi fortsätta med utredningen ;)

Idag ska jag & pappa ner på stan för att förhoppningsvis hämta balklänningen :) Sen ska jag göra klart det som brinner i knutarna när det gäller skolan och sen ska jag bara ta det lugnt. Och nu ska jag fortsätta fnissa åt katten när han går omkring och inte vet vart han ska ta vägen i min soffan full med kläder. 

Söndag

Idag är jag så sjukt trött. Satt och gjorde högskoleprovet igår och sen fira Linnéa. När jag hade tänkt att åka hem fick jag åka runt hela stan för att skjutsa hem folk. Så det tog mig drygt 30-40 minuter innan jag kom hem från att jag åkte ifrån Linnéa. Så igår bestämde jag mig för att inte köra så mycket bil längre. Det var kul till en början men nu känner jag mig bara utnyttjad. Och så fick jag gå upp en timme tidigare idag för att det är sommartid och kusin med familj ska komma och hälsa på. Så halv 10 (9) väckte mamma mig och sa att dom skulle komma om en halvtimme. Nu sitter jag här och klockan är tjugo över 11 och det är ingen som har kommit än. Så jag får sitta och göra trista religion istället.. Hoppas att Tobias kan göra mig en gentjänskt så jag kan bli klar mitt reportage idag också. 

Och nu kom kusin! :)

Högskoleprovoskulden tagen.

Igår var vi på begravning och grät floder konstant i 3 timmar. Riktigt jobbigt. Men nu är det över och förhoppningsvis blir det lättare med tiden.

Idag har jag suttit hela dagen och gjort prov i skolan - högskoleprov. Första gången och det kändes inte så bra. Vågar nog rätta det, tror jag..

Ikväll blir det iallafall fest för Linnéa som fyllt åt. Mattias & jag fixa present till henne efter provet och ja, hon kommer nog tycka att vi är dumma i huvudet. Men det är vi ju också :)

Förkyld

Har lyckas dragit på mig en jävla förkylning, trist nog. Fast de flesta har blivit det efter kryssningen.. Skyller på att Elin nös för mycket ;)

När jag kom hem från skolan gick jag o la mig för att kolla på tv. Somna och sov över två Scrubs och två fakaprogram på tv4 fakta, dvs runt 2 timmar. Förkylningen kändes bättre för ett tag, men nu börjar jag hosta också. Hoppas jag blir bättre på lördag då jag både ska göra högskoleprov och fira Linnéa (som för övrigt fyller år IDAG, grattis). Sen vill jag helst inte sitta och snora på begravningen imorgon.. Så ja, jag vill bli frisk nu.

Var iallafall och mätte balklänningen igår och ifall det blir bra så kan jag hämta ut den redan på måndag :) Kan knappt hålla mig tills Tobbe ser den, men jag ska hålla mig, det ska jag. Kanske.. 

Poor young mans heart


Borta bra men hemma bäst.

Nu är vi hemma efter en 3 dagar lång kryssning. Det känns som man åkte imorse, har gått så himla fort.. Men vi hann med väldigt mycket på dom här dagarna och den här kyssningen blir lika oförglömlig som den förra.
Det första jag möttes av när jag kom hem var iallafall en kräkandes katt, "välkommen hem matte". Sen tog jag mig en lång, varm dusch och blev som en ny person.

Den här veckan består av att imorgon ska jag gå och mäta ut balklänningen tillsammans med Micko, på fredag är det begravning för kusin, som kommer bli grymt jobbig.. På lördag ska jag göra högskoleprovet och fira sen på kvällen att Linnéa har fyllt år. Nu ska jag lägga upp bilder från kryssningen på fejjan. 

Florence Valentin ♥


Ge mig mer, mer, mer!!

http://www.myspace.com/florencevalentin

Lugn fredagskväll

Ikväll har jag varit hemma i tv-soffan hela kvällen och kurerat lilla maggen. Idag har den inte mått speciellt bra.. Eller idag är det snarare urinblåsan som inte mått bra och den har sagt ifrån rejält. Det börja när jag klev ur duschen imorse med huggande smärta så jag knappt kunde stå, och sen har det fortsatt under hela dagen. Så det var nog bra att jag tog det lugnt ikväll, såg på Så ska det låta och dregla lite efter Måns Zelmerlöw. Kom faktiskt på att han är så pass ung att tillomed jag skulle kunna vara tillsammans med honom... Det skulle va något, synd att han redan har en sån snygg tjej. Sen somna päronen och jag satt och glodde lite på Let's dance och blev glad över att Magnus gick till final så svenska folket får höra lite av den vackra östgötskan, haha.

Nu sitter jag och lyssnar på lite skön musik och ska försöka bli trött snart. Kanske tar ett tag med tanke på att jag sov 2 timmar efter att jag kommit hem från stan så jag slapp smärtan för en stund. Ska börja ladda batterier till kamrorna, så dom är laddade till kryssningen :) På tal om kryssningen så fick inte vi ledigt dom två dagarna i skolan som vi missar.. Riktigt surt och orättvist, men sånt är livet. Jag berätta det för mamma och hon blev inte alls glad och tyckte inte jag skulle åka. Då blev jag arg både för att vi inte fått ledigt av bitterfittan till rektor och för att det känns som mamma inte unnar mig att få ha kul när jag väl är ung. Då kontra hon med att jag varit arg den senaste tiden överhuvetaget.. Hon kommer med så bra lugnande metoder, min mamma. Sen undrar jag ens hur många timmar jag träffat henne den här veckan? Då är det snarare synd om dom som umgås med mig i princip 24/7 och får en aggressiv(?) Kajsa tofflande efter sig. Sen är det inte så lätt att tampas med magsmärtor var och vartannat, men det tänker ju inte mamma på för hon vill bara att jag ska vara glad, glad, glad och alltid vara tacksam. Och ja, jag är tacksam för att dom nu bryr sig och inte tycker jag ska åka på kryssning för att det finns massa snuskgubbar och man kan ramla överbord, plus att man tappar omdömmet med alkohol så i princip allt kan hända. Men man måste ju ta vara på det här, för det här är min bästa tid i livet. Jag har aldrig varit så glad och tacksam som jag är nu, för att jag har de vännerna som jag har. Som alltid finns där, bryr sig och som alltid får en på gott humör. Det betyder grymt mycket att känna sig så trygg som jag gör med de som jag umgås med. De ser mig och det är inte många som gjort under mitt liv, det kan jag ge allt för. Så det så.


Elin & jag hade vår egna fotosession i skolan, för att dom "riktiga" bilderna blev riktigt kassa.. Men sen är ju jag en sån som aldrig blir bra på bild.

Våren




Nu har jag misshandlat mammas alla 700 vita skjortor som hon har, och som jag måste ha på mig imorgon pga fotograferingen i skolan. Det är ingen som passa speciellt bra för antingen ser axelbredden dubbelt så stor ut, eller så är dom för korta och stora i midjan. Det som jag hade tänkt ha till fotograferingen imorgon funka inte så bra, såg inte riktigt ut som jag hade tänkt mig. Jag börjar tycka det här med traditioner är riktigt töntigt..

Solen ljuger


Det börjar redan komma fram lite vårtecken.
Den här vintern har känts olidligt lång, så det är skönt att solen skiner igen. Jag som trodde det skulle vara värmebölja när jag tog cykeln ner till stan, men icke då. Hade behövt ett par vantar iallafall.. Kanske att det är varmare senare, klockan är ju inte så mycket ändå :)

Vem ska stoppa dina steg från att få gå till mig?

Just nu ligger jag i sängen, lyssnar på musik och försöker blir trött.
Funderar på hur tråkig min blogg har blivit. Vet inte om jag ska fortsätta med allt mitt onödiga babbel, eller om jag helt enkelt ska lägga ner. Men jag tycker ju det är kul.. Så jag kanske stannar här en stund till, tills jag själv har tröttnat. Ska försöka bli bättre på att fotografera så jag kan slänga in nån bra bild nångång ibland, kan ju kanske bli lite roligare.

Ska iallafall bli skönt att vara ledig ett par dar, att ta allt i sin egen takt och bli av med småsaker som man ligger efter med i skolan. Hoppas, hoppas verkligen att det är lika fint väder som det varit idag så man kan ut och fota lite också, är så grymt sugen. Måste ner till banken någon av dagarna också, likaså till praktikplatsen och skälla lite på dom för att dom inte skickat något betyg. Snacka om att dom hade noll koll på praktikanter hit o dit.

Nu ska jag försöka hitta John Blund och hoppas på ännu en bra morgondag.
Puss.

På bättringsväg


Idag känner jag mig glad.
Jag börjar få en ordning på skolan, vi är lediga onsdag & torsdag och vi åker på kryssning på söndag! Längtar järnet, fan va kul det ska bli. Fick en tid hos doktorn också, den 21 april. Om sådär 6 veckor, så jag avboka den igen och sa att jag kunde ta vilka tider som helst. Så får se om det går lite fortare. Mamma tog med mig till Apoteket förut för att hitta något som kan lindra och sen köpte vi special fil och sånt, som ska vara bra för magen. Se om det blir bättre.

Nu ska jag fortsätta med min inplanerade tv-kväll ^^

Tingaliin



Med lite Henrik Dorsin & Tingeling så säger jag godnatt och hoppas på en bra morgondag.

Dagen den går

Nu mår jag bättre, psykiskt iallafall.
Fysiskt mår jag illa för jag har precis. Stackars maggen. Berätta för mamma & pappa att jag har problem med magen, för har inte sagt något förut (varför vet jag inte..) Dom sa iallafall att man kunde beställa tid genom internet. Ah, vilka framgångar! Fantastiskt, slipper man dom där telefonköerna. Kanske jag kommer till en läkare snart som kan undersöka och se om det är något fel på mig.

Idag har jag iallafall lyckats göra klart det där naturarbetet och börjat på en annan uppgift i svenska C och sen är jag strax klar med en annan uppgift i grafkommunikation. Efter jag gjort klart den ska jag lägga mig i sängen och ta hand om mig själv och magen. Så det går framåt!

Fan...

Idag mår jag inte så bra.
Jag har fått ångest över allt jag har i skolan, vilket leder till stress och det leder vidare till ont i magen. Jag försöker ta en sak i taget, men det står helt still i huvudet. Jag blir även arg på allt och alla som inte "bryr sig". Som naturkunskapläraren som jag just nu hatar, som inte bryr sig om att vi har en massa annat i skolan och ger oss ett rejält arbete istället för ett prov som han sa. Eller som min pappa som inte bryr sig om att jag är stressad och har ont i magen och tycker ändå jag ska svara i telefonen, även fast han är mycket närmare den. Han vet inte att jag har problem med magen, han vet inte att jag är stressad. Ändå blir jag arg på honom för att han inte bryr sig. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, men det känns inte långt kvar till att jag bryter ihop. Men jag måste ju göra allt det här i skolan, annars kommer det aldrig gå. ÄR DET INTE SLUT PÅ SKITEN SNART?!

Magkatarr?

Vanliga symptom för akut magkatarr är magsmärtor och kräkningar. Kronisk magkatarr kan vara betingad av för liten produktion av saltsyra. Smärtan känns tydligast vid övre delen av magsäcken och vid tryck i mellangärdet så svider det. Magkatarr beror oftast på stress, alkohol eller olämplig mat. Om det håller på ett längre tag kan det bildas magsår.
Vid allvarliga fall av magkatarr bör läkare sökas.
Magkatarr behandlas med diet och mediciner som protonpumpshämmare.

Har man magkatarr ska man undvika att förtära:
* Fet mat
* Stark mat
* Stekt/bränd mat
* Alkohol
* Sura drycker, t ex juice

http://sv.wikipedia.org/wiki/Magkatarr

Kanske ska försöka ta mig till en doktor iallafall.. Fast det känns inte som något allvarliga fall, utan kanske bara ska försöka undvika att äta det där. Fast det kanske hänger ihop med den äckliga smaken som jag ofta har i munnen som varken går bort med tuggummi eller hur mycket jag än borsta tänderna..  

Städdag

Idag har det städats & tvättats.
Från klockan 11 till nu ungefär. Nu kan jag se mitt golv, och framför allt gå på det utan att snubbla på både det ena och det andra. Ikväll blir det mys här hemma med några av mina favoriter när päronen är på fest. Slår till med stort nu när det är final i Melodifestivalen, så de kommer bli tacos också. 

Magen går som i vågor idag. Just nu har jag ganska ont, och illamående efter maten som jag lätt blir. Det känns så dumt att gå till doktorn för att säga att man har ont i magen, som tjej också. Jag vet ju inte hur länge det har pågått och jag kan inte beskriva smärtan. Fast det där med illamåendet efter maten har jag haft problem med ganska länge..

Efter det här osammanhängade inlägget ska jag ta mig en lång, varm dusch och sen sätta mig ner och plugga om magen känns något bättre.

Sorg

Cancern tog ditt liv. Det är sorg i familjen idag och tårarna håller på att ta slut. Ingenting som man säger eller gör, kan underlättar en sånhär sak.
"Fyra år av oro har övergått till sorg." Man kan inte förstå det..

Farväl, älskade kusin.
Lina Östling, 1971-2009.

ONSDAG

Idag har jag suttit på intervju i 3 timmar.
Tillsammans med 7 andra personer.. Jag som har svårt att berätta om mig själv bara för en person och så sitter alla andra där också. Jag tyckte väl det gick sådär. Blir tillbaka dragen i såna lägen, man tycker alla andra svara mycket bättre än en själv och så får man dåligt självförtroende. Men får väl se vart det leder någonstans..

Jag har haft problem med magen ett tag. Som ikväll t.ex, när jag kom hem från intervjun så åt jag mackor och O'boy. Sen åkte jag till Jontes barack för att umgås lite och titta på Grey's och under hela den tiden hade jag ont i magen och det körde som tusan där inne. Vad kan det vara egentligen? Jag har funderat på laktosintolerant, men vissa dagar när jag har druckit mycket mjölk så har det inte varit något problem alls. Sen börja jag fundera på gluten och kolla lite på wikipedia.. Men det är väl som Jonte säger, att då skulle jag har ont konstant. Och det har jag ju inte, riktigt iallafall.
Jaja, nu ska jag försöka sova bort min magproblem och överleva morgondagen. Är en hel del att stå i..

När tar det slut?


Jag är en sån som bara tänker så långt som till nästippen.
Jag gör allt i sista sekund, alltid. Som idag när jag ringde till djurparken för att få referens till intervjun jag ska på imorgon, som om jag skulle få tag på någon? Eller när jag läste mailet jag fick som bekräftelse och information till intervjun, så hade de skrivit fel datum (intervju datumet var samma dag som dom ringde och tiden var 45 minuter innan dom ringde) och nu blir jag helt nojig över att jag ochså har skrivit upp fel datum. Lagom att upptäcka kvällen innan..

Samma sak med skolarbeten, jag gör det som ska vara klart dagen efter dagen innan. Jag klarar inte av att planera. Speciellt inte så mycket som nu. Det ska vara intervjuer här och där, det ska vara en jävla massa referenser och ännu mera jävla massa skolplugg. Och jag skyller på skolan, för det är den som det är mest utav. Hela tiden och jag är så trött på det. Jag har tappat motivation till i princip allt pluggande och vill bara att det ska vara över. Men ändå så vill man kämpa de här få månaderna som det är kvar, tills det är över.

Men nu ska jag försöka sova och få morgondagen avklarad. Kan jag kanske försöka fokusera på enbart skolan.

Värme?!

Idag åkte vårjackan på för ett tag.
När jag kom en från en icke givande (eller kanske lite) skoldag så tog jag tag i mitt fotograferande med den analoga kameran. Och det var lite för varmt med dunjackan.. Hoppas det håller i sig, för måste erkänna att jag känner mig ganska snygg i den där "skinnjackan". Snart kan man nog börja cykla också, inte dumt inte! 

Skoldagen har iallafall givit en bunt med pennor och en ännu större bunt med papper från landets alla universitet.. Jag kom på för nån vecka sen att om jag inte får något jobb så ska jag börja plugga, men bara någon fristående kurs. Så man har nåt att göra än att bara gå och vänta på mirakel som det är så lätt hänt när man slutar skolan.
Ah, jag älskar att ha en plan B.

Nu sitter jag mest och väntar på att klockan ska blir typ snart, så jag kan åka och träna. Blir dödens spinning idag med Micko. Å vad jag ska svettas!

Berra


hjertat.

Australienresan

Det är ungefär 2 månader sen vi kom hem från Australien och jag hade inte tänkt att publicera min "dagbok" från resan. Men sen tog jag fram den och kom fram till att det skulle vara bra att ha den någon annanstans också än bara på papper, så vad gör den sig inte bäst än på mig kära blogg? Enjoy.

Dag 1, 25 december 2008. SYDNEY.
Efter en 19 timmars lång flygresa med feta och högljudda italienare och en julafton på Singapores flygplats har vi nu klarat av halva första dagen i Sydney. Efter att vi har blivit skjutsade till vårat fina hotell och en dusch begav vi oss till Taronga Park Zoo där vi fick se allt från koalabjörnar till röda pandor. Nu har vi placerat oss i sängarna för att koppla av en stund (läs: sova middag). Sen ska vi ut och äta någonting innan vi möter upp resten av gruppen och med en kanske svensk guide.

PS. Mycket japar och indier!

(vi skulle alltså bli en grupp på runt 30 personer, men det var bara vi och 5 till som inte åkte till Nya Zeeland först, utan åkte direkt till Australien.)



Dag 2, 26 december 2008. SYDNEY.
Idag var det dags för sightseeing (diskussion om stavningen). Först en bussresa runt staden och på eftermiddagen en båttur. Vi var också inne i Operahuset, vilket var ashäftigt. Något som är ännu häftigare var att vi även köpte biljetter till en konsert i Operahuset imorgon! Yeah, ska bli grymt. På eftermiddagen var vi inne i shoppingcentrumen för att leta efter Apotek, men vi hitta bara ett par för små skor till pappa. Sen på kvällen blev det middag med några av de andra i gruppen, så man fick bekanta sig lite med dom.

Imorgon ska vi till en fårfarm. Spännande!




Dag 3, 27 december 2008. SYDNEY.
Idag var det dags för fårfarmsbesök. Vi åkte runt 9 och bussresan tog runt timmen. När vi kom fram möttes vi utav en stockman (am. cowboy) och hans häst. Sen fick vi te och nybakat bröd med lönnsirap. Efter det blev de dags för fåren. Vi fick se hur man valla fåren och hur man gjorde med allt praktiskt som medicinering. Sen fick vi se hur fårklippning gick till och sen mat. En stor köttbit, jättegott. Efter maten blev det dags för att kasta boomerang. Kul, kul. Pappa och jag köpte oss en varsin. På vägen hem åkte vi förbi OS-byn och OS-stadion.
På kvällen var vi på konsert i Operahuset. Helt okej, men grymt att ha gjort det.


 


Dag 4, 28 december 2008. SYDNEY.
Idag fick vi en "fri" dag, sista dagen i Sydney. Vi sov till 8, åt frukost och sen begav vi oss till Opalmuseum med några från gänget och guiden Anki. Var ganska intressant. Sen gick vi mot shoppingcentrumen för att gå till Akvariumet. "Flög" dit (en spårvagn som gick på spår ovanför, som en bergodalbana), men det var världens kö så vi bestämde oss för att marknad istället. Där köpte jag ett halsband gjort av ben och skulle föreställa en fiskekrok. Sen gick vi runt och kolla efter någonstans att äta och hitta tillslut en mysig liten pizzeria. Efter det gick vi och köpte ett minneskort till mig på 2 extra gig. Efter det gick vi till Akvariumet igen, mamma och jag, medan pappa var på Marine Museumet. Det var helt okej, men zoo:t var bättre. På vägen hem gick mamma och jag förbi en affär som blev min favorit. 3 linnen och en klänning, jag är nöjd.

Ikväll har vi förresten packat reväskorna, för imorgon bär det av till Canberra!



Dag 5, 29 december 2008. CANBERRA / ADELAIDE
Vid halv 8 satte vi oss på bussen för att åka vidare till Canberra. Efter 2 timmar stanna vi till för att få en liten kaffepaus. Sen vidare till Departementet i Canberra. Där fick vi en guidad tur och sen fick vi gå fritt en stund. 2400 rum (!) fanns där inne, men vi fick bara se en bråkdel. Sen satte vi oss på bussen igen och stanna ett par gånger för att se på utsikten. På väg från Departimentet såg vi en wallabe (liten kängru) också. Efter det åkte vi tll Dödmans grav, eller en okänd dödmans grav? O så efter det vidare till flygplatsen då vi skulle åka till Adelaide. Flygresan tog runt 2 timmar och när den var över satte vi oss på en buss som tog oss till hotellet. Det är helt okej, men det i Sydney tror vi nog var lite bättre.

Dag 6, 30 december 2008. ADELAIDE.
Vid halv 9 kom bussen som tog oss ut till ett ställe där det var vinprovning. Efter den första vinprovningen var det dags för den andra. Blev väldigt förtjust i ett portvin på den första vinprovningen förresten. Köpte en flaska som vi kan festa på. Efter den andra vinprovningen var det dags för mat och jag var faktiskt lite snurr i bollen. Men efter maten var det dags att åka de 7 milen hem till hotellet med några stopp. När vi kom hem gick vi ner på marknaden som dom har här och köpte vin, ost, kex och vindruvor som vi skulle ha senare då vi ska ner till kusten för att se solnergången. Väl nere vid kusten blåste det halvstorm, inte så skönt. Men vi satt där med våran picknik till solen nästan gott ner då vi åkte spårvagn hem, När vi kom hem till hotellet kolla jag igenom våran Safty box oxh hitta ett par glittrande örhängen som vi lämna i receptionen. Hittelön, tack?

Just det, det häftigaste idag var att vi fick gå in hos kängrus och mata. GRYMT.







Dag 7, 31 december 2008. ALICE SPRINGS.
Idag på årets sista dag tog vi flyget från Adelaide till Alice Springs. En resta runt 1½ - 2 timmar. Tog en busstur till hotellet där vi hoppa i poolen nästan direkt. Invigde min nya bikini som jag köpte i Adelaide också. På eftermiddagen tog vi samma buss ut till ett ställe där vi red kamel. Riktigt roligt faktiskt. Efter det blev det mat och till "förrätt" blev det lite småplock, bland annat kängru och kamelkött. Kängru var riktigt svårt att äta, medan kamel var faktiskt riktigt gott. Middagen var väldigt trevlig och sen var det hem till hotellet för att invänta det nya året. De tre timmarna sov jag som en stock tills det var dags att fira med skumpa och fyverkerier.



Dag 8, 1 januari 2009. ALICE SPRINGS / AYERS ROCK.
Idag åkte vi buss hela dagen, nästan. Från Alice Springs till Ayers Rock, 45 mil. Vid klockan 9 här i Australien slog klockan nytt år hemma i Sverige, så vi stanna mitt ute i öknen för att fira in det nya året med lite skumpa. Måste varit bland de annorlundaste nyåren, ever. Sen fortsatte vi och gjorde några stopp för att äta och kolla på utsikt. När vi väl var framme vid hotellet la vi oss vid poolen och sol/bada lite för att sedan åka och äta middag under bar himmel och kolla på stjärnor. Det var verkligen en upplevelse som inte går att beskrivas, en sån upplevelse som man själv måste varit med om för att förstå.




Dag 9, 2 januari. AYERS ROCK / CAIRNS
Halv 5 blev vi väckta idag för att kolla på "soluppgången". Jag trodde det skulle vara en soluppgång med en sol, men det var att man skulle se monoliten skifta färg (som mamma för övrigt trodde hade ramlat ner från rymden, men nja.) Sen åkte vi med bussen en sväng och klappa lite på monoliten. Sen tillbaka till hotellet för att packa resväskan och slappa lite. Ner till poolen en sväng och få lite färg tills det var dags för nästa äventyr - en helikoptertur! Det var grymt. Skitkul, värt varenda öre (eller cent här nere i Down under). Jag fick framsätet bredvid piloten. Gaah!
Sen åt vi, tog bussen till flygplatsen för att åka vidare till Cairns. Har gått och letat efter solkräm och staden här är verkligen annorlunda jämfört med de andra städerna.



 
Dag 10, 3 januari 2009. CAIRNS.
Idag var det dags för Stora Barriärrevet. Åkte båt runt klockan 8-9 och det tog drygt 2 timmar att komma ut dit. Så vi börja med en guidad tur, där vi fick känna på en mjuk korall, en hård korall och så visa guiden olika fiskar, musslor och växter. Sen tillbaka till den stora båten för lite mat. Jobba även en svenska där, vilket var roligt och man blir sugen på att åka ner sen efter studenten. Efter maten åkte vi en slags ubåt. Såg en sköldpadda där nere i havet! Och en massa fiskar och koraller. Sen till den stora båten igen för att dricka lite skumpa och sen hem till hotellet. Där tog pappa och jag ett dopp i poolen, jätteskönt. Sen gav vi oss ut på nattmarknaden för att äta lite. Pappa och jag hitta även billig massage, helkroppsmassage för 15$ (75 svenska) Plus att min massör lura på mig eucalyptusplåster för 100 spänn, men för mig gör det inte ett dugg, det var värt det!




Dag 11, 4 januari 2009. CAIRNS.
Idag åkte vi upp till regnskogen. Vi börja med att åka tåg i drygt en timma, där vi även fick lite skumpa (ovanligt.) När vi åkt tåget klart så så bar det av till Wildlife. Där börja vi med att gå och kolla på djuren och mata några extremt trötta kängrus. Efter det blev de att träffa ett par aboiriginer för att de skulle visa hur de kastar spjut, boomerang och dideridoo. Boomerangkastningen gick mycket bättre idag än på fårfarmen. Dideridoo verkade vara skitsvårt, fast det fick bara män spela. Om kvinnor skulle spela på den skulle hon bli gravid med tvillingar direkt. Sen blev det mat och en tur med en bilbåt, en bil som både kunde gå på land och i vatten. När vi sen kom tillbaka blev jag fotad med en koala - drömmen slog in. Men man fick varken klappa eller gosa med den.. Tråkmånsar. Sen tig vi en linbana tillbaka från regnskogen ner till Cairns. Riktigt läskig linbana, men det var de värt för det var helt underbart att se all regnskog. Väl tillbaka vid hotellet så drog vi ut på stan för att äta något. Det tog oss säkert 2-3 timmar innan vi fick något i oss, för vi gick omkring och kolla i affärer. Tillslut hitta vi iallafall en bra fiskrestaurang. Sen har pappa äntligen hittat en hatt också, som han letat efter i hela Australiens affärer. 






Dag 12, 5 januari 2009. CAIRNS.
Idag låg vi vid poolen i princip hela dagen. Jätteskönt att ta det lugnt. När vi ätit ett jättefräsch sushi till lunch vid poolen tog vi oss ner till stormarknaden. Där fanns det en elektronikaffär, så jag köpte mig en iPod med 10% rabatt på. Trodde aldrig jag skulle skaffa mig en iPod, men 16 gig för 215 $, dvs drygt 1300 svenska. Mycket nöjd. Efter det bar det av till flygplatsen för att flyga vidare till Darwin, dit vi kom ganska sent så det blev att gå o sova direkt. 


Dag 13, 6 januari 2009. DARWIN.
Gick upp ganska tidigt idag för att åka till nationalparken Kakdu. Började med att åka ut med en båt för att se krokodiler bli matade. Grymt häftigt. Sen åkte vi vidare till ett ställe där vi såg en film om alla årtider här ute i buschen. Efter det åkte vi vidare till nästa stopp då vi gick och kolla på några bergsmålningar. Där var det även mycket flugor - och regn. Sen till hotellet som är byggt som en krokodil där vi ska stanna tills imorgon då vi ska tillbaka till det andra hotellet. Nu ikväll blir det även en gemensam middag - sista med det här gänget..




Dag 14, 7 januari 2009. DARWIN.
Först åkta vi buss till ett annat hotell för att äta frukost, där salamimacka var ovanligt gott. Efter frukosten åkte vi till ett ställe där vi tog en båt ut i floden Yellow water och såg olika fåglar och växter. På grund av årstiden så var det en flod, annars brukar man kunna gå där. Efter båten åkte vi och åt lunch på hotellet vi bodde på, för att sen kolla på Aboiriginerkonst. Sen åkte vi hem mot Darwin, men stanna till för att kolla på höga termitstackar. När vi kom till Darwin vila vi en stund för att sen gå en sväng på stan och kolla lite. Sen tillbaka till hotellet för att vända och träffa resten utav gruppen för att ta något att dricka. Sista kvällen, så det var mysigt. Sen drog vi och käka pizza för att sen åka hem och sova.




Dag 15, 8 januari. HEMFÄRD.
Idag fick vi sovmorgon för omväxlings skull. Mötte upp gruppen runt 10 för att gå på museum. Där fanns krokodilen Sweetheart, som drunknat efter att ha tagits i fångenskap. Även om tyflonen Tracy som var år 1974 fanns där, som utplånade hela Darwin. Efter att ha varit där några timmar bar det av till flygplatsen. Tog lite att äta och där jag även glömde mitt pass. Ajaj, tur att man åker i grupp. Så nu sitter vi på planet till Singapore. Har gått bra än så länge, hoppas det fortsätter så.

å det e en annan morgon men vi har varit här förut

Min söndag ska bestå av vettiga saker & musik. Japp, så är det. Speciellt när man sovit bort halva dagen så får man se till att hinna med allt som man måste!

Lördag

Nu har jag legat i sängen nästan hela dagen.
Bara för att jag ska kunna plugga. Men jag kan inte plugga, för jag hittar på en massa andra saker istället. Som att installera nya msn och störa mig på det i ett par timmar innan man förstår. Eller att prova glasögonen jag har lånat hem 5 gånger till. Man blir ju som en helt ny människa med ett par glasögon på sig.. Väldigt svårt är det iallafall och när jag väl bestämt mig - kommer jag våga visa mig ute med dom?

Nej, nu ska jag fortsätta lyssna på Jonathan Johansson (fint namn det där) och försöka göra det jag ska för en gångs skull tills den efterlängtade kvällen kommer och man ska umgås med de bästa.

Och dom tömmer taket
vi tar jackorna går ut
å det e en annan morgon men vi har varit här förut
och i en taxi genom tunnlar kommer du ihåg
vad du en gång lovade
vad hon sa, du skulle gå

Bara jag får ha mitt ansikte kvar, dolt i min älsklings hår


Dagen började med en sovmorgon till klockan 11.
Låg och drog mig en timme med tvn tills jag gick upp och åt en brakfrukost med gröt och hela köret. Så nu sitter jag och lyssnar på Cornelis Vreeswijk och väntar på att frukosten ska lägga sig innan jag ska ner och träna. Har inte tränat på.. snart 2 veckor. Ska bli skönt att komma igång igen nu när förkylningen har lagt sig.

Igår träffade jag ju Micko också, som jag inte träffat på så länge eftersom hon varit i NY. Åh, vad jag tycker om henne.

Happy happy

Idag är Kajsa glad igen.
Kanske lite extra glad för att jag var nere igår, så jag tar igen det idag. Allt blir bra med lite sömn :)

Ikväll blev det en världens bar-kväll som jag suktat efter så länge! Inte dumt inte.

Nu ska jag vänta på att Scrubs ska börja och ligga o mysa i sängen. För man är ju faktiskt ledig imorgon :)


Tack Jonathan, för att du finns när man mest behöver dig.

give me give me give me

Jag har tappat insperation.
Vet inte varför, men jag känner mig bara.. som ingenting. Det känns som förr, när jag var ingen. Nu har jag fått så mycket mer och borde vara nöjd. Men man har väl sina svackor som ungdom, har jag hört..

Efter skolan stack vi ner på stan och beställde kryssning! Kul, kul, kul! Blir några fler än förra gången. Får hoppas att det blir lika bra som förra gången, men måste nog erkänna jag är tveksam till det. Men den som lever får se.
Sen drog vi och åt pizza o olika sorters rullar. Trevligt trevligt. Efter det gick vi o hämta min kamera som jag glömde hos Thosslo i helgen, alltid lika roligt med såna bilder.
Sen åkte jag hem och sov.. Missa tillomed en kvart av Grey's!

Det finaste någon gjort för mig


En utav mina drömmar har uppfyllts.
Tack Tobias, jag är helt rörd ♥

Förkylda Kajsa


Rosorna jag fick av Tobias på alla hjärtans dag som jag har torkat, så nu hänger dom på min spegel. Blir lika glad varje gång jag ser dom :)
Kan behövas en dag som denna när man ligger o nyser, snorar och hostar halvsovandes i sängen med ett måste, plugga. It sucks.

Det blev ingen skidåkning för mig idag pga av förkylningen. Pappa åkte dit själv istället och så ringde han för en stund sen och fråga om han syntes i webcameran på yxbackens hemsida. Och ja, se där, där var han med sin gula jacka. Snöar som tusan nu, så han får ju bra skidåkning. Typiskt att man alltid blir förkyld vid helt fel tid.

Häften tomt eller hälften fullt?

Det har varit en hektisk helg, må jag säga.
Jag tycker om när det går i ett, så jag är nöjd. Förrutom att det är söndagskväll och hela helgen bara har susat förbi. Men måste säga att jag är förväntansfull inför veckan som kommer. Imorgon är det skola 8-17, direkt efter det ska pappa och jag till yxbacken (jag ska förhoppningsvis prova på bräda efter 5 år av tjat). Det var tydligen något företag som bjöd på både utrustning och åkningen. På tisdagen fyller min världens bästa mamma år, så då ska vi fira henne. Men innan dess.. tramtramtram, ska jag på arbetsintervju. Jojo, att gå på intervju på mammas födelsedag måste ju ge tur!

Jag vakna förresten med ett mysterium imorse. Som fortfarande är ett mysterium.. Jag vakna idag med något blågrönt under naglarna, konsistens som krita. Jag har ingen aning om vart det kommer ifrån för det var inte där när jag gick o la mig.. Så vafan gjorde jag inatt?!

RSS 2.0