Tisdag

Dunderhuvudvärk idag också har jag lyckas fått. Igår somna jag kl 9 med huvudvärk och vakna halv 8. Ändå lyckades jag sova en timme nu på eftermiddagen också.. Imorse kändes huvudet okej, men det kom sen vid lunch och har suttit i sen dess. När jag kom hem ladda jag med en liter saft för att få i mig både vatten och socker och det lättade lite. Har en del att göra i skolan, men får ingen koncentration tack vare huvudvärken. Typiskt.

Skulle träffat Jonte en stund efter skolan. Men Jonte är Jonte som har skjutit upp på allt i skolan så han hade en del att göra. Kanske var lika bra med tanke på mitt huvud. Och den som väntar på nåt gott..  

På torsdag blir det fest också och jag ska för en gångs skull dricka. Vitt vin som jag längtat efter så länge! Mmm.

Vätskebrist

Idag har jag haft dundrande huvudvärk hela dagen. Tippar på vätskebrist, med tanke på att man enligt Tobias ska dricka tre glas i timmen med vatten. Jag har sammanlagt druckig ett glas på hela dagen. Plus ett glas mjölk. Borde börja dricka mera vatten, det ger tydligen snygg hy om man ska tro hollywood-stjärnorna.

Idag fira vi våran favoritlärare Marie med chips, ostbågar och en flaska rött. Det var roligt och Marie blev glad. Efter skolan hade Tobias och jag en håltimme på några timmar, så vi satt oss ute i solen och hade det gott. Riktigt mys var det. Sen bar det av till lektionen bild & form som vi inte varit på på två månader. Har haft en väldigt stor ångest över det, men allt verkar lösa sig. Tur att läraren är så bra. Så nu är jag nöjd och lättad. Har fått i mig lite grekisk sallad också, mest gurka och tomat, så därifrån kan jag nog få i mig lite vatten också. Eh ja, nu ska jag plugga och sen försöka komma ut o springa lite. Imorse var jag ute och fota på fotolektionen och gick vid Strömmen, riktigt skönt och det är så tråkigt att vi bor där vi bor, så att man inte kan ta någon morgonpromenad.. 

Det är nära nu


Varför ser jag så rund ut? Jag med mitt lilla, lilla huvud :)

Nu sitter jag och lyssnar på Eldkvarn och ska börja plugga. Vet inte vad som hänt, men känner mig som en skrivmaskin. Jag skriver uppgift efter uppgift nästan som på löpande band. Jag ska senare iväg och träffa en gyminstruktör iallafall och sen terrorisera Jonte lite. Så kanske jag blir som vanligt igen :)

Jobba, jobba, jobba!

Första "riktiga" dagen på McDonalds idag och jag är helt slutkörd. Men nöjd! Först kände jag mig mest hjälplös, men efter ett par timmar kom jag igång ganska bra ändå. Det är mycket och det är svårt, en utmaning som jag nog älskar. Jag kommer trivas.

Idag fick vi våra studentmössor också! Shit, nu är det läskigt nära.. Jag köpte ett linne också som det står "student 09" på, men varför ska jag alltid envisas med att ha S? Jag är större än vad jag tror. Förutom huvudet då, där jag nog har minst i klassen.. Men det fick mig en tankeställare över hur mycket jag har kvar på den här knappa månaden som är kvar tills att betygen sätts. Panik, panik, panik.

Tobias tog sig an mig idag också, så jag fick prata av mig lite. Han fick nästan dra saker ur mig, men så bra det känns nu. Jag har så mycket att tacka honom för, det var ju han som fick in på mig på McDonalds t.ex. Sen att han orkar mig med vissa stunder är ju ett under. Tack älskade vän.

Nu ska jag plugga lite tillsammans med Krunegård. Upptäckte idag att han är ett ypperligt pluggsällskap.

Tobias


puss på världens bästa kompis  ♥

...

Helgen bara pyste bort lite snabbt, så nu är man inne på en ny vecka. Men måndagen är snart över och det är ju åtminstone ett steg närmare helgen. Idag har vi iallafall inte gjort något vettigt i skolan, likaså när jag kom hem. Jag somna och sov i dryga 2 timmar, mycket givande. Vet inte vad det är med mig längre, men känner inte riktigt igen mig själv. Jag börjar tvivla på mig själv, beroende på att jag känner känslor jag aldrig känt förut. Det är mer påfrestande än vad man tror och det känns som att jag håller på att spricka. Jag tackar högre makter för att bästa Tobias finns och kommer in i bilden då. Hjälten min erbjuder en pratstund imorgon och det tackar man inte nej till direkt.

Rubrik


Jag är nog lite kär i den där bilden.

Igår var jag på djurparken hela dagen för att få en introduktion. Tror det kommer bli en jävligt bra säsong med bra folk och bra arbetsuppgifter i entrékassan. Sen är jag ju lite stolt över mig själv som fick jobbet, för det finns kolmårdare som jobbat där lika länge som jag, dvs 2 år, som inte fick något alls. Eller som fick sitta grindvakt i år igen. Så ja, jag är nog väldigt stolt över mig själv som fick det här jobbet.

Sen hade jag ju min första dag på McDonalds i fredags. Jag torka bord och sopa. Och torka lite mer bord. Blåste lite ballonger gjorde jag också. På tisdag har jag min andra utbilningsdag och då ska jag ha kassa, så det blir nog aningen roligare än att torka bord.

Igår var det lite fest också. Både för mig och mina päron, så jag fick agera fyllechaufför. Var grymt trött, så jag hem och sov efter att föräldrarna blivit klara med deras festande. Dvs vid klockan halv tolv. Idag borde jag plugga - lyriktema. Sönderanalyser dikter är väl inte direkt var jag har lust med.. Så jag kanske ser Australia som mamma köpt (jaaa!!) eller sticker till Jonte (och Simone) istället.

Så äre

Idag har jag lyckats träna, så nu är jag alldels skakig i armarna. Och kissnödig eftersom jag fick i mig en hel flaska med vatten. Kände att det var evigheter sen som jag rörde på fläsket.. Det är de jobbiga med att man inte går upp i vikt, man har inget vikt att kämpa för. Men muskler ska man ju skapa och det har nog jag gjort idag.

Igår var jag och försökte få Jonte frisk. Det gick sådär, han låg mest och snarka och prata lite i sömnen. Så jag försöke idag också med lite choklad men han var lika sjuk för det. Choklad som hjälper mot allt.

Imorgon ska jag ha min första dag på McDonalds! Äntligen får jag komma igång, jag är på g. Fick ett schema från djurparken också, men bara för tider som inte jag ska jobba. Jag fick åtminstone se namnen på personerna jag ska jobba med, och det var en som jag kom ihåg från gruppintervjun.. Man kanske ska kolla Facebook på dom andra?

Ja, just det


Kajsa har lyckas fota runt 15 bilder (trodde hon) med den analoga kamera - utan film. Det upptäcktes idag när bilderna skulle framkallas. Det är nog lite jag i ett nötskal, inte alla hästar i hagen.. eller stallet.. eller vad det nu är.
Jag har även varit hos optikern idag, för den som är intresserad. Han kallade mig för framåt (med tanke på alla jobb jag har), då växte jag nog nån cm. Jag förstår heller inte varför jag är så trevlig mot min optiker.. Tänk om jag kunde vara så trevlig mot alla jag mötte, då skulle alla tycka om mig.

Nyss svara jag i telefonen, klart och tydligt med K-a-j-s-a för jag såg på nummerpresentatören att det inte var någon som vi kände. Ändå fråga den som ringer om det är min mamma han pratar med. Vad tror du, idiot?
Nu börjar jag bli grinig för att jag är hungrig, ska nog ta en macka med creme fraise (mamma har lärt mig att man kan ha det till allt nu för tiden)

Bilderna




















Där är bilderna och som sagt, mycket svanar. Men en och en annan hund och nåt grässtrå hamna också på bild.

Jag är hemma, jag är nöjd

Nu är jag äntligen hemma från landet. Jag hade tur som kunde åka hem i lördags för att fira lite påsk med de bästa. Men det har varit skönt på landet och jag har fotat en del och har för en gångs skull lyckats få till lite bra bilder. Mest på svanar då.. Fast internet ville visst inte publicera dom än, så får ta det lite senare. Annars har jag lekt med hunden Totti, lyssnar på musik, solat och lyckats fått lite färg(!), pluggat och ätit godis. 2 kg gick det åt.. Jojo.
Nu ska jag fortsätta med naturkunskapen. Om nerver o örat tror jag att jag håller på med.. Så roligt.

Landet

Sitter ute i skärgården med mammas sega, trådlösa internet och tycker lite synd om mig själv. Känner mig bortglömd, eller som att jag är på väg att bli det. Men jag får tröstäta med godis. Massa godis har vi här och hoppas att någon kommer ihåg mig när jag kommer hem sen. Idag har jag iallafall lyckas plugga lite natur och fotat lite. Det är ju alltid nice. Men nu sitter jag här och funderar på vad alla de andra gör hemma.. Har det säkert jättemysigt utan mig. Nu ska vi äta. För det är de enda vi gör här ute - äter, äter, äter.

Sun goes down

Yesterdays voices are now getting louder
they only crowd up my head
speaking so quickly with too many questions
I try not to listen
Hiding on rooftops from the mess that's downstairs
And we're stumbling from corners, trying hard to fall again

Det här är vad jag gjorde igår:




Jag hade nog egentligen inte behövt skriva före & efter.. men jag gjorde det iallafall, om det skulle vara några osmarta som läser min blogg. Jag fynda dammtussar stora som taxar, så det var välbehövligt.

Mitt i allt städandet ringde Morfar.

Så jag cykla till hem till honom och hjälpte han med hans dator, efter 2½ timme hade klockan blivit 16 och jag var tvungen att cykla hem (i regn!), hade kunnat suttit hela natten med den där riktigt sega datorn. På kvällen åkte jag iallafall till Tobbe för att grilla och festa lite. Det var kul, fast jag blev trött och åkte hem o sov. Så jag sov 12 timmar i sträck så nu sitter jag vid datorn och äter frukost och är ovanligt pigg. Så pigg att jag nästan tror att jag fortfarande är full.

Ikväll åker vi till landet. Kan bli både skönt och tråkigt. Jag har ju så många att sakna nu för tiden.

Pappa i ett nötskal

Pappa har en tendes att lyssna med bara ena örat ibland, och då går det ut lika fort som det kommer in. När vi sitter hos Tobbe och pluggar så ringer han:
Pappa: Hej, vart är du?
Jag: Jag är hos Tobbe och pluggar.
Pappa: Ja just det, ni skulle plugga idag. Det finns tacos i kylen.
Jag: Mm, men jag är inte hemma
Pappa: Vart är du då?

Ska man skratta eller gråta?

Pluggandet gick inte alls idag iallafall, så nu har jag ångest. Fast ändå inte, för jag känner att jag inte bryr mig. Så nu är frågan vad man ska hitta på resten av dagen. Egentligen skulle det vara skönt att sätta sig ute på verandan och läsa lite i solen, men det börjar bli lite kyligt. Så jag stannar nog inne och fixar, trixar o städar lite. Jag hann ju bara göra klart garderoben när jag höll på och städa så rummet ser fortfarande ut som ett bomdnerslag. Eller så kanske jag bara går och tar en tupplur.

Släpp fångarne loss, det är vår!

Igår kändes som flera dagar, men vad mycket man hann med. Först var jag & Linnéa på introduktion på McDonalds från 9 till 12 (passar väldigt bra i rutiga skjorta för övrigt) Sen åkte jag hem och slängde i mig en macka till lunch för jag skulle iväg till Tobbe sen för att fika med tårta :) Efter att ha varit där i ett par timmar åkte vi ner till stan för att glo lite. Hitta äntligen ett par svarta, långa handskar som jag ska ha till balklänningen. Efter det åkte jag hem till Jonte och såg lite 24 och spela lite basket :) Sen drog vi vidare till Elin för att se skräckis och äta naturgodis. Sen åkte jag hem och sov, för jag var trött.

Så idag är det onsdag, eller? Vad det än är för dag, så ska jag, Elin & Simone till Tobbe för att plugga. Sen ikväll ska vi iallafall ha lite grillmys. Eller nej, var det imorgon? Snacka om förvirring..

Blommigt


Sommarklänning.
Ingenting att ha idag direkt, känns som höst.. Trist, tråkigt & blåsigt. Jag har fått umgåtts med min ovanligt sura far i eftermiddag också. Han brukar ofta vara sur och ganska ilsken, men idag blev han arg på en tomat. Eh? Man kan ju tro att han har pms. Eller har hamnat i klimakteriet. Han kanske har något att berätta för mig? Jag har iallafall lyckats hålla mig lugn och sansad hela dagen, konstigt nog med tanke på att magen inte har varit på min sida idag. Vill bara få svar på vad det kan vara för något. Och jag vill verkligen inte att det ska vara gluten.. Skulle vara ett riktigt hårt slag i magen, hehe. Nu ska jag lägga mig i sängen och glo på Scrubs och vänta på bättre tider.

Städning

Bakis och glad som jag är så ska jag städa rummet + garderoben idag. Fast egentligen blir det nog som ett projekt under lovet, för det lär nog ta ett tag att bli klar.

Igår var vi iallafall i Örebro för att ha släktmiddag. Tog för givet att vi skulle sova kvar tills idag, men vi åkte visst hem på kvällen. Och det var jag som fick köra då också, var pigg den första halvtimmen med det tar fasen mycket att köra i mörker. Hem kom vi iallafall, båda vi och morfar. Fick förresten en slant av honom, en ganska så rejäl en. Han vet vad man behöver, min morfar.

Vårdag

Igår när jag låg tankespridd i min säng och glodde på tv, så ringde Jonte och fråga om vi skulle ut i solen och äta glass. Jaa! Första glassen på Halvars är något speciellt med, haha. Fick jag komma ut lite också, väldigt skönt. När jag kom hem så hade mamma fått reda på nyheten om att jag fått ett till jobb och hon var så glad så. Hon är den geniala i den här familjen, den klokaste och har mest koll på det här med arbeten och sånt eftersom hon är chef, personalchef, så hon sa att jag skulle ta båda och att det inte skulle bli något problem alls. Pappa säger att jag är eftertraktad.. mja, vet inte det. Det roliga var att jag fick det jobbet som jag sökte och som jag helst ville ha på Kolmården också. Likaså på McDonalds.. Jag är nöjd.
Igår kväll var vi också på revy och såg After Shave. Jag förstår inte vart dom får allt ifrån. Skratta så jag grät iallafall.

Ska snart sticka ner på stan och träffa Tobias, så ska vi sola lite. Vi skulle ju egentligen bara kunna sätta oss ute och slippa betala för det. Kanske ska försöka övertyga honom om det. Sen ska iallafall jag träna lite, Tobbe var tveksam eftersom det var så mycket att städa hemma hos honom, eftersom vi ska ha lite fest där sen ikväll (han kommer bara sitta vid datorn den tiden som han skulle städat, säkert) Men han får ju faktist göra vad han vill :)  

Påsklov

Ja, det har vi nu. Är lediga imorgon så nu är det bara att njuta av.. allt plugg som kommer behöva göras under lovet. Känns som att jag har tappat stinget lite idag, solen skiner men allt jag har lust med är att ligga i sängen och bara va. Så jag ska nog göra det också. Fått ett till jobb idag också, på Kolmården, så känner mig lite splittrad över det. Tacka ju ja till det och jag tror verkligen att jag kommer klara av båda jobben, det tror jag faktiskt. Men det kan köra ihop sig rejält och då blir det nog inte så lätt..

Jag vet att jag är dålig på att visa, att jag alltid vill ha dig nära och att jag alltid saknar dig när jag inte ser dig. Jag vet inte om det är början på något, eller om jag är själv om att känna så.

Glad glad glad

Glad, vare ja. JAG HAR FÅTT JOBB! Ah, min student är räddad. McDonalds dårå, ska bli spännande faktiskt. Så nu är det Tobias, jag & Linnéa, hehe. Det firades tillsammans med Jonte & choklad i hans barack.

Det var en fin dag igår.

RSS 2.0